Werkgroep Gemeentecontacten Eefde – Dessau

 • Agenda

  sep
  30
  Begint om 10:00
  Ontmoetingskerk Eefde
  okt
  7
  Begint om 10:00
  Ontmoetingskerk Eefde
 • Laatste nieuws

  Uitnodiging Onze gemeenten Eefde en Gorssel/Epse willen het komende seizoen onderzoeken hoe zij een vitale en toekomstbestendige kerk in beide dorpen kunnen zijn en blijven. Een plek van inspiratie en ontmoeting voor zowel leden als niet-leden. En daar hebben wij u bij nodig!
  Die Ik Ben - Inspiratietheater Kirsten Benschop brengt inspiratietheater op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Theater over het leven zelf. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Muzikale begeleiding: Derk Groen
 • Laatste preek

  sep
  25
  25-09-2018 17:04
  Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 25-09-2018 17:04 Tijdsduur: 252 minuten

De gemeente Ontmoetingskerk onderhoudt sinds 1989 vriendschappelijke banden met de Evangelischer Kirchengemeinde St.Georg in Dessau. De stad Dessau ligt in het oosten van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, op de plek waar de rivier de Mulde in de Elbe stroomt.

Wat beide gemeenten samenbindt is niet alleen ontstaan door de vele jaren van gemeentecontacten en wederzijdse bezoeken, maar feitelijk door reisgenoten te zijn bij het volgen van de weg van Christus in deze wereld. De geloofsgenoten vieren niet alleen vreugdevolle zaken, maar delen ook problemen die reizigers op deze weg ondervinden.

  In beide partner gemeenten wordt ieder jaar in principe op de 2e zondag na Pasen een partnerschapzondag (Partnerschaft Gottesdienst) gehouden, waarin in beide kerkdiensten aandacht wordt geschonken aan de gemeentecontacten. Het leesrooster van de P.K.N. en de E.K.D. worden aangehouden en het jaarthema klinkt ook door in deze dienst. Iedere derde zondag van de maand wordt in de kerkdiensten een speciale kaars aangestoken en een gemeenschappelijke maandspreuk uitgesproken.

De Arbeitskreis van de St.Georg Gemeinde en de werkgroep Gemeentecontacten van de Ontmoetingskerk organiseren activiteiten, waarin gemeenteleden van beide kerken elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar van gedachten kunnen wisselen. In het jaar 2014 heeft een groep gemeenteleden uit de St.Georg Gemeinde een bezoek gebracht aan Eefde. In 2016 is in de maand mei een tegenbezoek gepland van een groep gemeenteleden van de Ontmoetingskerk aan Dessau.

Verdere informatie over de St.Georg Gemeinde vindt u via de link http://www.georgenkirche-dessau.de. Eens per maand verschijnt ook de nieuwsbrief van onze partnergemeente. Deze kunt u lezen via de website van de St.Georg Gemeinde, maar ook via deze website onder het menu: [Home] – [Georgenbote].


Voorzitter werkgroep Gemeentecontacten Eefde – Dessau
Ko van Raamsdonk.