Taakgroep Pastoraat en eredienst

Er mag dan weliswaar nog geen sneeuw liggen en het badpak wint het nog steeds van de bontmuts, maar de kerst voorbereidingen zijn alweer begonnen. Eén van de vaste rituelen is het plaatsen van een kerstboom in en voor de kerk.

11-11-2018 09:50
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 11-11-2018 09:50 Tijdsduur: 78 minuten

De kern van Pastoraat is omzien naar elkaar!

De taken van de taakgroep Pastoraat & Eredienst bestaan uit het behartigen van alle pastorale aangelegenheden in de gemeente.
De kern van Pastoraat is ‘Omzien naar elkaar’! Het bezoek aan gemeenteleden door een lid van het pastorale team (predikant en ouderlingen) vindt plaats op verzoek en n.a.v. gebeurtenissen. Als aanspreekpunt voor gemeenteleden in een buurt (aantal straten met een bepaalde sociale samenhang) functioneren 20 contactpersonen tezamen met het pastorale team. Nieuw ingekomen gemeenteleden worden bezocht en wegwijs gemaakt.

De taakgroep Pastoraat & Eredienst rust de contactpersonen toe en inspireert hen d.m.v. themabijeenkomsten. In samenwerking met de contactpersonen worden huiskamerbijeenkomsten per buurt georganiseerd. Ook organiseert de taakgroep ontmoetingsmiddagen voor gemeenteleden en anderen en koffie inloopochtenden voor iedereen. Per kwartaal worden in de kerkruimte de verjaardagen gevierd van gemeenteleden van 75 jaar en ouder. In het Maatjesproject wordt het hulpaanbod van vrijwilligers en de hulpvraag van hulpbehoevende gemeenteleden op elkaar afgestemd.

Samen met de predikant bereidt de taakgroep speciale themadiensten voor. Voor gemeenteleden in Woonzorgcentrum Het Spijk worden Avondmaalsvieringen gehouden. Voor de Paasdagen krijgen de bewoners van Het Spijk en de oudere gemeenteleden van de Beekweide een Paasattentie aangeboden. Ter gedachtenis van de overledenen wordt een gedachteniswand onderhouden. In de kerk wordt in het najaar een inloop georganiseerd, waarbij nabestaanden hun overleden dierbare kunnen gedenken door een kaarsje aan te steken, stil te zijn en eventueel een gesprek te voeren.