Taakgroep Pastoraat en eredienst

mrt

Passiemuziek in de Ontmoetingskerk Palmzondag 14 april om 14.30 uur – De Marcus Passie in Eefde
    De Kerkenraden van Eefde en Gorssel /Epse hebben besloten een verkenning te gaan naar de toekomst en samenwerking. Op 7 oktober vond de start plaats met een kerkdienst in de drie dorpen en gemeentegesprekken na afloop. Bij die gelegenheid is een filmpje vertoond en vond een interview plaats met Gerben Algra (voorzitter van de stuurgroep) voor radio stedendriehoek.

17-03-2019 12:58
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 17-03-2019 12:58 Tijdsduur: 170 minuten

De kern van Pastoraat is omzien naar elkaar!

De taken van de taakgroep Pastoraat & Eredienst bestaan uit het behartigen van alle pastorale aangelegenheden in de gemeente.
De kern van Pastoraat is ‘Omzien naar elkaar’! Het bezoek aan gemeenteleden door een lid van het pastorale team (predikant en ouderlingen) vindt plaats op verzoek en n.a.v. gebeurtenissen. Als aanspreekpunt voor gemeenteleden in een buurt (aantal straten met een bepaalde sociale samenhang) functioneren 20 contactpersonen tezamen met het pastorale team. Nieuw ingekomen gemeenteleden worden bezocht en wegwijs gemaakt.

De taakgroep Pastoraat & Eredienst rust de contactpersonen toe en inspireert hen d.m.v. themabijeenkomsten. In samenwerking met de contactpersonen worden huiskamerbijeenkomsten per buurt georganiseerd. Ook organiseert de taakgroep ontmoetingsmiddagen voor gemeenteleden en anderen en koffie inloopochtenden voor iedereen. Per kwartaal worden in de kerkruimte de verjaardagen gevierd van gemeenteleden van 75 jaar en ouder. In het Maatjesproject wordt het hulpaanbod van vrijwilligers en de hulpvraag van hulpbehoevende gemeenteleden op elkaar afgestemd.

Samen met de predikant bereidt de taakgroep speciale themadiensten voor. Voor gemeenteleden in Woonzorgcentrum Het Spijk worden Avondmaalsvieringen gehouden. Voor de Paasdagen krijgen de bewoners van Het Spijk en de oudere gemeenteleden van de Beekweide een Paasattentie aangeboden. Ter gedachtenis van de overledenen wordt een gedachteniswand onderhouden. In de kerk wordt in het najaar een inloop georganiseerd, waarbij nabestaanden hun overleden dierbare kunnen gedenken door een kaarsje aan te steken, stil te zijn en eventueel een gesprek te voeren.