Taakgroep Pastoraat en eredienst

Uitnodiging Onze gemeenten Eefde en Gorssel/Epse willen het komende seizoen onderzoeken hoe zij een vitale en toekomstbestendige kerk in beide dorpen kunnen zijn en blijven. Een plek van inspiratie en ontmoeting voor zowel leden als niet-leden. En daar hebben wij u bij nodig!
    Die Ik Ben - Inspiratietheater Kirsten Benschop brengt inspiratietheater op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Theater over het leven zelf. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Muzikale begeleiding: Derk Groen

25-09-2018 17:04
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 25-09-2018 17:04 Tijdsduur: 252 minuten

De kern van Pastoraat is omzien naar elkaar!

De taken van de taakgroep Pastoraat & Eredienst bestaan uit het behartigen van alle pastorale aangelegenheden in de gemeente.
De kern van Pastoraat is ‘Omzien naar elkaar’! Het bezoek aan gemeenteleden door een lid van het pastorale team (predikant en ouderlingen) vindt plaats op verzoek en n.a.v. gebeurtenissen. Als aanspreekpunt voor gemeenteleden in een buurt (aantal straten met een bepaalde sociale samenhang) functioneren 20 contactpersonen tezamen met het pastorale team. Nieuw ingekomen gemeenteleden worden bezocht en wegwijs gemaakt.

De taakgroep Pastoraat & Eredienst rust de contactpersonen toe en inspireert hen d.m.v. themabijeenkomsten. In samenwerking met de contactpersonen worden huiskamerbijeenkomsten per buurt georganiseerd. Ook organiseert de taakgroep ontmoetingsmiddagen voor gemeenteleden en anderen en koffie inloopochtenden voor iedereen. Per kwartaal worden in de kerkruimte de verjaardagen gevierd van gemeenteleden van 75 jaar en ouder. In het Maatjesproject wordt het hulpaanbod van vrijwilligers en de hulpvraag van hulpbehoevende gemeenteleden op elkaar afgestemd.

Samen met de predikant bereidt de taakgroep speciale themadiensten voor. Voor gemeenteleden in Woonzorgcentrum Het Spijk worden Avondmaalsvieringen gehouden. Voor de Paasdagen krijgen de bewoners van Het Spijk en de oudere gemeenteleden van de Beekweide een Paasattentie aangeboden. Ter gedachtenis van de overledenen wordt een gedachteniswand onderhouden. In de kerk wordt in het najaar een inloop georganiseerd, waarbij nabestaanden hun overleden dierbare kunnen gedenken door een kaarsje aan te steken, stil te zijn en eventueel een gesprek te voeren.