Ontmoeting en inspiratie - Najaar 2018

Uitnodiging Onze gemeenten Eefde en Gorssel/Epse willen het komende seizoen onderzoeken hoe zij een vitale en toekomstbestendige kerk in beide dorpen kunnen zijn en blijven. Een plek van inspiratie en ontmoeting voor zowel leden als niet-leden. En daar hebben wij u bij nodig!
    Die Ik Ben - Inspiratietheater Kirsten Benschop brengt inspiratietheater op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Theater over het leven zelf. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Muzikale begeleiding: Derk Groen

25-09-2018 17:04
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 25-09-2018 17:04 Tijdsduur: 252 minuten

Een aanbod van de Protestantse Gemeenten Almen-Eefde-Gorssel/Epse

De losse avonden staan hieronder op datum. Daarna volgt het aanbod van kringen per plaats.
Bij alle activiteiten zijn inwoners van alle dorpen welkom.

OKTOBER

Film AMOUR
Anne en Georges zijn al op leeftijd. Ze hebben een volwassen dochter en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem weg glijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Regisseur Michael Haneke volgt heel precies en indringend Annes aftakeling en de gevolgen daarvan voor hun relatie. Hij maakt bij de kijker intussen veel vragen los over het wezen van zorg, liefde en trouw. Deze Oostenrijkse-Franse film uit 2012 won onder meer een Gouden Palm in Cannes en kreeg een Oscar als ‘beste buitenlandse film’.
Datum: donderdag 18 oktober; Aanvang 19.30 uur.
Plaats: De Brink, Gorssel

Spiritueel pianoconcert

Op 28 oktober komt de Franse pianiste Dévayani tijdens één van haar buitenlandse tournees een concert geven in Almen. Dévayani raakt met haar levendige en meditatieve pianospel hart en ziel.  Na een persoonlijke klankontmoeting met haar, heeft ds. Klein haar uitgenodigd voor een recital in de Almense Kerk.

Dévayani is van jongsaf aan gefascineerd door pianomuziek. Als kind kon ze bijna eerder piano spelen dan praten. Op dertienjarige leeftijd maakte ze haar eerste eigen composities. Ze haalt inspiratie uit haar diep spirituele wortels in de aarde en de cultuur van het oude Katharenland aan de voet van de Pyreneeën.

Kom je hart ophalen aan haar magische muziek en voel de wereld van klank, liefde, harmonie en licht. De toegang is vrij. Graag een bijdrage naar vermogen bij de uitgang.

Plaats: Kerk van Almen

Datum: 28 oktober, 15.00 uur

DECEMBER

Adventsviering en samenzang

Op 3 december, de maandag na de 1e zondag van de Advent, wordt in Gorssel een korte viering gehouden. Aansluitend zingen we enkele Advents- en Kerstliederen waarvan de achtergronden worden toegelicht door cantor-organist Bert van Kooten
en ds. Daan Bargerbos.
Aanvang: 20.15 uur.

Leerhuis Gorssel/Epse

We lezen het boek Belijdenissen van Augustinus.
Het Leerhuis is voor belangstellenden uit Gorssel en Epse, en staat natuurlijk open voor de andere kerkdorpen. We komen doorgaans ’s ochtends bijeen op de voorlaatste maandag van de maand.

Plaats: De Brink, Gorssel

Tijd: 9.30 -11.30 uur.