Kerk en Samenleving

Uitnodiging Onze gemeenten Eefde en Gorssel/Epse willen het komende seizoen onderzoeken hoe zij een vitale en toekomstbestendige kerk in beide dorpen kunnen zijn en blijven. Een plek van inspiratie en ontmoeting voor zowel leden als niet-leden. En daar hebben wij u bij nodig!
    Die Ik Ben - Inspiratietheater Kirsten Benschop brengt inspiratietheater op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Theater over het leven zelf. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Muzikale begeleiding: Derk Groen

25-09-2018 17:04
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 25-09-2018 17:04 Tijdsduur: 252 minuten

De taakgroep 'Kerk en Samenleving' zoekt naar bijzondere vormen van vieren die passen bij onze missie van ‘open kerk’-zijn en waardoor ook rand- en buitenkerkelijken aangesproken worden.

In Eefde is sprake van een grote saamhorigheid. Dat is een kracht van deze gemeente. Naast het waardevolle van ‘samen doen’ vraagt ‘samen vieren’ de aandacht.

Kerk & Samenleving zoekt naar vormen van vieren die passen bij het ‘open kerk zijn’ in de wereld van vandaag. De taakgroep wil het voortouw nemen bij bijzondere diensten die ook rand- en buitenkerkelijken aanspreken.

Daarnaast wil de taakgroep ondersteuning bieden, vooral bij die activiteiten die gericht zijn op het ‘open kerk’ zijn voor de samenleving.

De jaarlijkse activiteiten van de taakgroep omvatten:

• Het (mede) organiseren van speciale activiteiten
  • Het organiseren van minimaal twee alternatieve vieringen in het kader van ‘open kerk zijn’, uitnodigend voor niet reguliere kerkgangers.
  • Het ondersteunen van andere colleges en taakgroepen bij activiteiten die mede gericht zijn op de (dorps)gemeenschap buiten de kerk.
  • Verzorgen van ‘De Kerststal’ en andere Kerstactiviteiten voor de jeugd.
  • Halfjaarlijkse contacten met de beide scholen in de gemeente Eefde