Kerk en Samenleving

Er mag dan weliswaar nog geen sneeuw liggen en het badpak wint het nog steeds van de bontmuts, maar de kerst voorbereidingen zijn alweer begonnen. Eén van de vaste rituelen is het plaatsen van een kerstboom in en voor de kerk.

11-11-2018 09:50
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 11-11-2018 09:50 Tijdsduur: 78 minuten

De taakgroep 'Kerk en Samenleving' zoekt naar bijzondere vormen van vieren die passen bij onze missie van ‘open kerk’-zijn en waardoor ook rand- en buitenkerkelijken aangesproken worden.

In Eefde is sprake van een grote saamhorigheid. Dat is een kracht van deze gemeente. Naast het waardevolle van ‘samen doen’ vraagt ‘samen vieren’ de aandacht.

Kerk & Samenleving zoekt naar vormen van vieren die passen bij het ‘open kerk zijn’ in de wereld van vandaag. De taakgroep wil het voortouw nemen bij bijzondere diensten die ook rand- en buitenkerkelijken aanspreken.

Daarnaast wil de taakgroep ondersteuning bieden, vooral bij die activiteiten die gericht zijn op het ‘open kerk’ zijn voor de samenleving.

De jaarlijkse activiteiten van de taakgroep omvatten:

• Het (mede) organiseren van speciale activiteiten
  • Het organiseren van minimaal twee alternatieve vieringen in het kader van ‘open kerk zijn’, uitnodigend voor niet reguliere kerkgangers.
  • Het ondersteunen van andere colleges en taakgroepen bij activiteiten die mede gericht zijn op de (dorps)gemeenschap buiten de kerk.
  • Verzorgen van ‘De Kerststal’ en andere Kerstactiviteiten voor de jeugd.
  • Halfjaarlijkse contacten met de beide scholen in de gemeente Eefde