Kerk en Samenleving

Protestantse kerk in Gorssel

In deze moeilijke tijd van de coronacrisis is het niet mogelijk om bij u op huisbezoek te komen. Daarom gebruiken wij, ds. Hannie van Boggelen, Rita Simonis en Ko van Raamsdonk, zoveel mogelijk de telefoon om te vragen hoe het met u gaat. Helaas kennen wij maar van een beperkt aantal gemeenteleden het telefoonnummer. Als u door één van ons gebeld wilt worden geef dan even uw telefoonnummer door. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
    Witte Donderdag 9 april, 19.30 uur. Gezamenlijke dienst Gorssel/Epse en Eefde vanuit Gorssel; ds. D. Bargerbos

05-04-2020 10:03
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 05-04-2020 10:03 Tijdsduur: 63 minuten

De taakgroep 'Kerk en Samenleving' zoekt naar bijzondere vormen van vieren die passen bij onze missie van ‘open kerk’-zijn en waardoor ook rand- en buitenkerkelijken aangesproken worden.

In Eefde is sprake van een grote saamhorigheid. Dat is een kracht van deze gemeente. Naast het waardevolle van ‘samen doen’ vraagt ‘samen vieren’ de aandacht.

Kerk & Samenleving zoekt naar vormen van vieren die passen bij het ‘open kerk zijn’ in de wereld van vandaag. De taakgroep wil het voortouw nemen bij bijzondere diensten die ook rand- en buitenkerkelijken aanspreken.

Daarnaast wil de taakgroep ondersteuning bieden, vooral bij die activiteiten die gericht zijn op het ‘open kerk’ zijn voor de samenleving.

De jaarlijkse activiteiten van de taakgroep omvatten:

• Het (mede) organiseren van speciale activiteiten
  • Het organiseren van minimaal twee alternatieve vieringen in het kader van ‘open kerk zijn’, uitnodigend voor niet reguliere kerkgangers.
  • Het ondersteunen van andere colleges en taakgroepen bij activiteiten die mede gericht zijn op de (dorps)gemeenschap buiten de kerk.
  • Verzorgen van ‘De Kerststal’ en andere Kerstactiviteiten voor de jeugd.
  • Halfjaarlijkse contacten met de beide scholen in de gemeente Eefde