Kerk en Samenleving

De eerder aangekondigde kerkdienst op Hemelvaartsdag vanuit Harfsen voor de gemeenten van Harfsen, Almen, Gorssel/Epse en Eefde gaat niet door, zo vernamen wij. Wij verwijzen u naar de kerkdienst vanuit de Walburgiskerk in Zutphen. Aanvang 10 uur. Voorganger ds. R. Heins. De dienst is via internet te volgen. Ga naar de website youtube.com Typ daarna in: Protestantse gemeente Zutphen en klik daarna op het ronde logo van de kerkelijke gemeente. Ook is de dienst te beluisteren via kerkomroep.nl (Het bezoeken van het kerkgebouw is niet mogelijk)
    Op 4 maart j.l. hebben de Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse een co├Ârdinatieteam ge├»nstalleerd. Dat gebeurde online door de beide voorzitters van de kerkenraden.

De taakgroep 'Kerk en Samenleving' zoekt naar bijzondere vormen van vieren die passen bij onze missie van ‘open kerk’-zijn en waardoor ook rand- en buitenkerkelijken aangesproken worden.

In Eefde is sprake van een grote saamhorigheid. Dat is een kracht van deze gemeente. Naast het waardevolle van ‘samen doen’ vraagt ‘samen vieren’ de aandacht.

Kerk & Samenleving zoekt naar vormen van vieren die passen bij het ‘open kerk zijn’ in de wereld van vandaag. De taakgroep wil het voortouw nemen bij bijzondere diensten die ook rand- en buitenkerkelijken aanspreken.

Daarnaast wil de taakgroep ondersteuning bieden, vooral bij die activiteiten die gericht zijn op het ‘open kerk’ zijn voor de samenleving.

De jaarlijkse activiteiten van de taakgroep omvatten:

• Het (mede) organiseren van speciale activiteiten
  • Het organiseren van minimaal twee alternatieve vieringen in het kader van ‘open kerk zijn’, uitnodigend voor niet reguliere kerkgangers.
  • Het ondersteunen van andere colleges en taakgroepen bij activiteiten die mede gericht zijn op de (dorps)gemeenschap buiten de kerk.
  • Verzorgen van ‘De Kerststal’ en andere Kerstactiviteiten voor de jeugd.
  • Halfjaarlijkse contacten met de beide scholen in de gemeente Eefde