Aktie Kerkbalans

mrt

Passiemuziek in de Ontmoetingskerk Palmzondag 14 april om 14.30 uur – De Marcus Passie in Eefde
    De Kerkenraden van Eefde en Gorssel /Epse hebben besloten een verkenning te gaan naar de toekomst en samenwerking. Op 7 oktober vond de start plaats met een kerkdienst in de drie dorpen en gemeentegesprekken na afloop. Bij die gelegenheid is een filmpje vertoond en vond een interview plaats met Gerben Algra (voorzitter van de stuurgroep) voor radio stedendriehoek.

17-03-2019 12:58
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 17-03-2019 12:58 Tijdsduur: 170 minuten

Jaarlijks wordt in de maanden januari en februari de Aktie Kerkbalans gehouden.

De opbrengst van de Aktie Kerkbalans vormt de financiële basis voor het functioneren van onze gemeente. Naast het College van Kerkrentmeesters zijn vele gemeenteleden bij de organisatie en de uitvoering betrokken.

Het College van Kerkrentmeesters heeft, mede gedwongen door de (landelijke) terugloop van leden met als gevolg geringere inkomsten, een nauwkeuriger protocol opgesteld, waardoor de inkomsten uit de Aktie Kerkbalans beter kunnen worden gevolgd en gewaarborgd. Dit protocol behelst niet alleen maatregelen in de organisatie van de aktie, de verwerking van de gegevens, maar ook controle op de inning van de toegezegde bedragen door de gemeenteleden.

In dit verband heeft het College van Kerkrentmeesters per 1 januari 2016 een samenwerkingsverband afgesloten met het KKA (bureau der Kerkelijke Administraties), die voor de inning, financiële verwerking en toezicht op de binnen komende gelden houdt en maandelijks aan het College van Kerkrentmeesters de voortgang rapporteert.

Bankrek.nr. Aktie Kerkbalans en vrijwillige bijdrage: NL97 FVLB 0227 1487 97