Aktie Kerkbalans

Uitnodiging Onze gemeenten Eefde en Gorssel/Epse willen het komende seizoen onderzoeken hoe zij een vitale en toekomstbestendige kerk in beide dorpen kunnen zijn en blijven. Een plek van inspiratie en ontmoeting voor zowel leden als niet-leden. En daar hebben wij u bij nodig!
    Die Ik Ben - Inspiratietheater Kirsten Benschop brengt inspiratietheater op het snijvlak van psychologie, filosofie en spiritualiteit. Theater over het leven zelf. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Muzikale begeleiding: Derk Groen

25-09-2018 17:04
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 25-09-2018 17:04 Tijdsduur: 252 minuten

Jaarlijks wordt in de maanden januari en februari de Aktie Kerkbalans gehouden.

De opbrengst van de Aktie Kerkbalans vormt de financiële basis voor het functioneren van onze gemeente. Naast het College van Kerkrentmeesters zijn vele gemeenteleden bij de organisatie en de uitvoering betrokken.

Het College van Kerkrentmeesters heeft, mede gedwongen door de (landelijke) terugloop van leden met als gevolg geringere inkomsten, een nauwkeuriger protocol opgesteld, waardoor de inkomsten uit de Aktie Kerkbalans beter kunnen worden gevolgd en gewaarborgd. Dit protocol behelst niet alleen maatregelen in de organisatie van de aktie, de verwerking van de gegevens, maar ook controle op de inning van de toegezegde bedragen door de gemeenteleden.

In dit verband heeft het College van Kerkrentmeesters per 1 januari 2016 een samenwerkingsverband afgesloten met het KKA (bureau der Kerkelijke Administraties), die voor de inning, financiële verwerking en toezicht op de binnen komende gelden houdt en maandelijks aan het College van Kerkrentmeesters de voortgang rapporteert.

Bankrek.nr. Aktie Kerkbalans en vrijwillige bijdrage: NL97 FVLB 0227 1487 97