Aktie Kerkbalans

Protestantse kerk in Gorssel

In deze moeilijke tijd van de coronacrisis is het niet mogelijk om bij u op huisbezoek te komen. Daarom gebruiken wij, ds. Hannie van Boggelen, Rita Simonis en Ko van Raamsdonk, zoveel mogelijk de telefoon om te vragen hoe het met u gaat. Helaas kennen wij maar van een beperkt aantal gemeenteleden het telefoonnummer. Als u door één van ons gebeld wilt worden geef dan even uw telefoonnummer door. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
    Witte Donderdag 9 april, 19.30 uur. Gezamenlijke dienst Gorssel/Epse en Eefde vanuit Gorssel; ds. D. Bargerbos

05-04-2020 10:03
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 05-04-2020 10:03 Tijdsduur: 63 minuten

Jaarlijks wordt in de maanden januari en februari de Aktie Kerkbalans gehouden.

De opbrengst van de Aktie Kerkbalans vormt de financiële basis voor het functioneren van onze gemeente. Naast het College van Kerkrentmeesters zijn vele gemeenteleden bij de organisatie en de uitvoering betrokken.

Het College van Kerkrentmeesters heeft, mede gedwongen door de (landelijke) terugloop van leden met als gevolg geringere inkomsten, een nauwkeuriger protocol opgesteld, waardoor de inkomsten uit de Aktie Kerkbalans beter kunnen worden gevolgd en gewaarborgd. Dit protocol behelst niet alleen maatregelen in de organisatie van de aktie, de verwerking van de gegevens, maar ook controle op de inning van de toegezegde bedragen door de gemeenteleden.

In dit verband heeft het College van Kerkrentmeesters per 1 januari 2016 een samenwerkingsverband afgesloten met het KKA (bureau der Kerkelijke Administraties), die voor de inning, financiële verwerking en toezicht op de binnen komende gelden houdt en maandelijks aan het College van Kerkrentmeesters de voortgang rapporteert.

Bankrek.nr. Aktie Kerkbalans en vrijwillige bijdrage: NL97 FVLB 0227 1487 97