Aktie Kerkbalans

De eerder aangekondigde kerkdienst op Hemelvaartsdag vanuit Harfsen voor de gemeenten van Harfsen, Almen, Gorssel/Epse en Eefde gaat niet door, zo vernamen wij. Wij verwijzen u naar de kerkdienst vanuit de Walburgiskerk in Zutphen. Aanvang 10 uur. Voorganger ds. R. Heins. De dienst is via internet te volgen. Ga naar de website youtube.com Typ daarna in: Protestantse gemeente Zutphen en klik daarna op het ronde logo van de kerkelijke gemeente. Ook is de dienst te beluisteren via kerkomroep.nl (Het bezoeken van het kerkgebouw is niet mogelijk)
    Op 4 maart j.l. hebben de Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse een co├Ârdinatieteam ge├»nstalleerd. Dat gebeurde online door de beide voorzitters van de kerkenraden.

Jaarlijks wordt in de maanden januari en februari de Aktie Kerkbalans gehouden.

De opbrengst van de Aktie Kerkbalans vormt de financiële basis voor het functioneren van onze gemeente. Naast het College van Kerkrentmeesters zijn vele gemeenteleden bij de organisatie en de uitvoering betrokken.

Het College van Kerkrentmeesters heeft, mede gedwongen door de (landelijke) terugloop van leden met als gevolg geringere inkomsten, een nauwkeuriger protocol opgesteld, waardoor de inkomsten uit de Aktie Kerkbalans beter kunnen worden gevolgd en gewaarborgd. Dit protocol behelst niet alleen maatregelen in de organisatie van de aktie, de verwerking van de gegevens, maar ook controle op de inning van de toegezegde bedragen door de gemeenteleden.

In dit verband heeft het College van Kerkrentmeesters per 1 januari 2016 een samenwerkingsverband afgesloten met het KKA (bureau der Kerkelijke Administraties), die voor de inning, financiële verwerking en toezicht op de binnen komende gelden houdt en maandelijks aan het College van Kerkrentmeesters de voortgang rapporteert.

Bankrek.nr. Aktie Kerkbalans en vrijwillige bijdrage: NL97 FVLB 0227 1487 97