COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS PROTESTANTSE GEMEENTE EEFDE

De eerder aangekondigde kerkdienst op Hemelvaartsdag vanuit Harfsen voor de gemeenten van Harfsen, Almen, Gorssel/Epse en Eefde gaat niet door, zo vernamen wij. Wij verwijzen u naar de kerkdienst vanuit de Walburgiskerk in Zutphen. Aanvang 10 uur. Voorganger ds. R. Heins. De dienst is via internet te volgen. Ga naar de website youtube.com Typ daarna in: Protestantse gemeente Zutphen en klik daarna op het ronde logo van de kerkelijke gemeente. Ook is de dienst te beluisteren via kerkomroep.nl (Het bezoeken van het kerkgebouw is niet mogelijk)
    Op 4 maart j.l. hebben de Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse een coördinatieteam geïnstalleerd. Dat gebeurde online door de beide voorzitters van de kerkenraden.

Het college van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Eefde heeft tot taak het materiële beheer van de Protestantse Gemeente Eefde.

Dit omvat de volgende taken:
= de zorg van het in stand houden van de erediensten en het verkrijgen van de middelen voor de pastorale zorg
= de geldwerving door o.m. de organisatie van de Aktie Kerkbalans
= het beheren en onderhouden van de gebouwen:
                  - kerkgebouw
                  - pastorie
= het beheren en onderhouden van kerkelijke gronden
= de exploitatie van de toren m.b.t. de communicatieapparatuur op de toren
= de exploitatie van de parkeerplaatsen op grond van de Prot. Gemeente Eefde
= de exploitatie van de pastorie i.v.m. huur aan derden
= het uitvoeren van het personeelsbeleid
= het voeren van de (financiële) administratie van de protestantse gemeente
= het beheer van het (digitale) archief

Het College van Kerkrentmeesters voert deze werkzaamheden uit in overleg met de Kerkenraad.

VERANTWOORDING

Het College van Kerkrentmeesters legt verantwoording over haar werkzaamheden af aan de Kerkenraad. Dit geschiedt o.m.
door het overleggen van de begroting voor het komend boekjaar en de jaarrekening van het afgelopen boekjaar, waarna
deze door de Kerkenraad wordt vastgesteld.

Provinciaal staat het College van Kerkrentmeesters onder toezicht van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland.

SAMENSTELLING VAN HET COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS

Voorzitter : vacant

Mevr. D. Thiemann-Slotboom,  kerkrentmeester-penningmeester, tel 545311, email: gathiemann@freeler.nl

Dhr. J. Kamphuis, ouderling-kerkrentmeester, tel 06 46750510, email: joopgerda@hotmail.com