Corona en de Protestantse Gemeente Eefde.

Protestantse kerk in Gorssel

In deze moeilijke tijd van de coronacrisis is het niet mogelijk om bij u op huisbezoek te komen. Daarom gebruiken wij, ds. Hannie van Boggelen, Rita Simonis en Ko van Raamsdonk, zoveel mogelijk de telefoon om te vragen hoe het met u gaat. Helaas kennen wij maar van een beperkt aantal gemeenteleden het telefoonnummer. Als u door één van ons gebeld wilt worden geef dan even uw telefoonnummer door. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.
    Witte Donderdag 9 april, 19.30 uur. Gezamenlijke dienst Gorssel/Epse en Eefde vanuit Gorssel; ds. D. Bargerbos

05-04-2020 10:03
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 05-04-2020 10:03 Tijdsduur: 63 minuten

Volhouden

Nu de coronatijd langer gaat duren dan we hadden verwacht, wordt er van iedereen veel uithoudingsvermogen, geduld en discipline gevraagd om de nodige maatregelen te blijven toepassen.

Het wordt steeds belangrijker om met elkaar in contact te blijven, er te zijn voor de ander en kracht en inspiratie te ontvangen uit de ontmoeting met God en elkaar. Daarvoor gaan wij als kerk en kerkenraad door om ons in te zetten binnen de ons gegeven mogelijkheden.

De door ons genomen maatregelen gaan, in overeenstemming met de landelijke richtlijnen, tenminste door tot eind april. Tot nu toe hebben deze goed gewerkt. Zo werd op 90 adressen de dienst van 22 maart live via internet gevolgd en werd bijna 100 keer de dienst teruggekeken!

De website blijft het belangrijkste middel om u te informeren. Wij doen een beroep op u om de mensen die geen of moeilijk toegang hebben tot de website zelf telefonisch op de hoogte te houden.

De kerkdiensten gaan door vanuit de Ontmoetingskerk, zonder kerkgangers maar rechtstreeks te volgen via internet, voorlopig tot eind april.

U kunt het live ’s zondags om 10.00 uur via internet volgen op uw tv, computer, laptop, Ipad of smartphone of op elk gewenst ogenblik later terugkijken.

Ga (ook voor de live uitzending) op internet naar “Kerkdienst gemist” en type bij de plaatsnaam “Eefde” in.

Of klik aan: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1477-Ontmoetingskerk-Eefde

U kunt ook bij de kerkdienst komen via onze website www.ontmoetingskerk-eefde.nl

Bij de kerkdienst hoort de zondagse kerkbrief. Daarop staan de orde van dienst van die zondag en andere berichten, o.a. over de collecten. De kerkbrief kunt u ook vinden op de website van de kerk.

Leden van wie we weten of vermoeden dat ze geen internet gebruiken, krijgen een papieren kerkbrief in de brievenbus. Als u er geen krijgt en er wel één wilt hebben, vraag dan uw contactpersoon ernaar.

De actie “klokken van hoop” is landelijk verlengd tot eind april en wij doen mee.  Elke woensdagavond zullen we de klok (de Trooster) luiden van 7 uur tot kwart over 7. Dan is ook de kerk open, van 7 uur tot half 8, voor iedereen die een moment van rust en bezinning nodig heeft. Je kunt een kaarsje aansteken, even tot jezelf komen.

Zeg het voort: het is voor het hele dorp!

De klokken luiden ….

• Als hoopvol teken dat we samen de Coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.

• Als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het Coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.

• En we luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

De pastorale gesprekken met de ouderlingen en ds. Hannie van Boggelen gaan zoveel mogelijk  via de telefoon. Voor ds. Van Boggelen kunt u bellen met het meldpunt, tel 513637, Ko van Raamsdonk of 474393, Rita Simonis.

De diaconie heeft besloten dat we ons voor hulpvragen aansluiten bij de landelijke actie www.nietalleen.nl  De actie slaat landelijk heel goed aan, er zijn talloze hulpvragen al verholpen.

Als u hulp nodig heeft kunt u bellen met 0800-1322. Dan wordt iemand in de buurt gezocht die wil en kan helpen. U kunt zich ook opgeven om te helpen via .

Dat neemt niet weg dat iedereen die acuut hulp nodig heeft, voor zichzelf of voor een ander , altijd een medekerklid kan bellen om bij te springen.

Alle andere geplande activiteiten voor de periode tot eind april zijn afgelast.

Wij houden u op de hoogte van veranderingen in de plannen en verdere acties via de website en de wekelijkse kerkbrief.

Tot slot

We leven in een bizarre tijd. Geen vieringen in de kerken de komende weken, die anders het hoogtepunt van het kerkelijk jaar vormen. Ook geen uitbundige vieringen van 75 jaar vrijheid. Onze vrijheid is nu ingeperkt tot anderhalve meter van elkaar. Gelukkig zijn er in deze tijd veel andere vormen van contact die 75 jaar geleden niet bestonden en waar nu volop gebruik van wordt gemaakt. En wat een creativiteit in het bedenken van allerlei initiatieven om toch naar elkaar om te kunnen blijven zien en elkaar tot steun te zijn! We roepen het elkaar toe: houd vol! We steken een kaars aan en bidden voor allen die het zwaar hebben, in hun werk, in hun angst, in hun verdriet, in hun eenzaamheid. En we danken voor alle blijken van medeleven die we ontvangen.

En we zeggen het de dichter na: Wees Gij met mij, opdat ik met U opsta.

Namens de kerkenraad,

Trix Drewes (voorzitter)

en  Maps Adriaanse (secretaris)