wie zijn wij

De eerder aangekondigde kerkdienst op Hemelvaartsdag vanuit Harfsen voor de gemeenten van Harfsen, Almen, Gorssel/Epse en Eefde gaat niet door, zo vernamen wij. Wij verwijzen u naar de kerkdienst vanuit de Walburgiskerk in Zutphen. Aanvang 10 uur. Voorganger ds. R. Heins. De dienst is via internet te volgen. Ga naar de website youtube.com Typ daarna in: Protestantse gemeente Zutphen en klik daarna op het ronde logo van de kerkelijke gemeente. Ook is de dienst te beluisteren via kerkomroep.nl (Het bezoeken van het kerkgebouw is niet mogelijk)
    Op 4 maart j.l. hebben de Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse een co├Ârdinatieteam ge├»nstalleerd. Dat gebeurde online door de beide voorzitters van de kerkenraden.

Hartelijk welkom op de website van de Protestantse Gemeente van Eefde

Wij willen een open en verbindende kerkgemeenschap zijn, midden in het dorp.  Iedereen is welkom en iedereen is uitgenodigd mee te doen! Op deze website vindt u wie wij zijn, welke activiteiten er zijn, het (laatste) nieuws, informatie over onze kerkdiensten en ook hoe we georganiseerd zijn.

Wij denken en geloven dat we als mensen samen verantwoordelijkheid hebben voor deze wereld en voor elkaar. We laten ons inspireren door de Bijbel, de bron van geloof in het leven. God heeft zich aan ons – mensen- verbonden.

Het is van waarde stil te staan bij de dingen die er echt toe doen in het leven van alledag, samen dingen te doen en er voor elkaar te zijn. Daarom vinden we het belangrijk te investeren in de Ontmoetingskerk als plaats van Ontmoeting en Inspiratie.

Iedere zondag is er om 10.00 uur een kerkdienst. Daarnaast zijn er andere activiteiten, zoals koffie en thee ontmoetingen, tentoonstellingen, concerten, gespreksgroepen, lezingen en informatieavonden en acties. Deze activiteiten worden georganiseerd door een aantal taak- en werkgroepengroepen (pastoraat, diaconie , ontmoeting en inspiratie, duurzaamheid, kerk en samenleving en de tuinwerkgroep ). Het college van kerkrentmeesters draagt zorg voor het beheer. Steeds meer werken we  samen met de Protestantse Gemeente van Gorssel/Epse.

De aanwezigheid van de kerk als ‘’Huis van waarden” draagt bij aan de leefbaarheid van ons dorp. Ook andere verenigingen en instellingen dragen daaraan bij.  Daarom stellen we ons gebouw beschikbaar voor dorpsactiviteiten, al of niet in combinatie met ’t Hart.

Op dit moment hebben we een predikantsvacature. We zijn  als gemeente samen met de gemeente van Gorssel/Epse bezig te kijken hoe we onze toekomst zien en welke predikant en/of kerkelijk werker we daarvoor willen gaan zoeken.

Het zal duidelijk zijn dat het Coronavirus ook ons veel beperkingen oplegt en ons uitdaagt andere vormen van activiteiten te ontdekken.

Graag houden we ons aanbevolen voor nieuwe ideeën.

Het bestuur van de Protestantse Gemeente Eefde