Interkerkelijke Stichting Bijzondere Noden (ISBN)

15-09-2019 09:10
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 15-09-2019 09:10 Tijdsduur: 137 minuten

Om diverse redenen (o.a. privacy van gemeenteleden) is voor de praktische uitvoering van de 'armenzorg' al jaren geleden door enkele gemeenten in de (voormalige) gemeente Gorssel de Interkerkelijke Stichting Bijzondere Noden opgericht.

Deze stichting ondersteunt bij schuldsanering, verstrekt kortlopende leningen en springt bij in geval van acute financiële problemen bij mensen, die buiten de reguliere regelingen of voorzieningen vallen. De stichting onderhoudt contacten met de burgerlijke gemeente en met het maatschappelijk werk. Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door diakenen van de deelnemende kerken.

U kunt contact opnemen met ISBN via