Interkerkelijke Stichting Bijzondere Noden (ISBN)

Er mag dan weliswaar nog geen sneeuw liggen en het badpak wint het nog steeds van de bontmuts, maar de kerst voorbereidingen zijn alweer begonnen. Eén van de vaste rituelen is het plaatsen van een kerstboom in en voor de kerk.

11-11-2018 09:50
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 11-11-2018 09:50 Tijdsduur: 78 minuten

Om diverse redenen (o.a. privacy van gemeenteleden) is voor de praktische uitvoering van de 'armenzorg' al jaren geleden door enkele gemeenten in de (voormalige) gemeente Gorssel de Interkerkelijke Stichting Bijzondere Noden opgericht.

Deze stichting ondersteunt bij schuldsanering, verstrekt kortlopende leningen en springt bij in geval van acute financiële problemen bij mensen, die buiten de reguliere regelingen of voorzieningen vallen. De stichting onderhoudt contacten met de burgerlijke gemeente en met het maatschappelijk werk. Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door diakenen van de deelnemende kerken.

U kunt contact opnemen met ISBN via