De eerder aangekondigde kerkdienst op Hemelvaartsdag vanuit Harfsen voor de gemeenten van Harfsen, Almen, Gorssel/Epse en Eefde gaat niet door, zo vernamen wij. Wij verwijzen u naar de kerkdienst vanuit de Walburgiskerk in Zutphen. Aanvang 10 uur. Voorganger ds. R. Heins. De dienst is via internet te volgen. Ga naar de website youtube.com Typ daarna in: Protestantse gemeente Zutphen en klik daarna op het ronde logo van de kerkelijke gemeente. Ook is de dienst te beluisteren via kerkomroep.nl (Het bezoeken van het kerkgebouw is niet mogelijk)
    Op 4 maart j.l. hebben de Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse een co├Ârdinatieteam ge├»nstalleerd. Dat gebeurde online door de beide voorzitters van de kerkenraden.

De doelstelling van de diaconie is invulling geven aan de letterlijke betekenis van Diaconie: dienstbaar zijn aan de medemens.

Wij laten ons daarbij leiden door de gerechtigheid en barmhartigheid, die wij in de bijbel herhaaldelijk beschreven zien.

Wij willen oog en oor hebben voor mensen en groepen in knelsituaties en voor maatschappelijke factoren die deze veroorzaken.

De diaconie streeft naar bewustwording van de diaconale gedachte binnen en buiten de kerken, beoogt mensen te stimuleren tot diaconaal handelen.

Diaken

Binnen onze gemeente kent de diaconale raad nog maar 1 diaken en een groep taakdiakenen. Zij voeren samen de bestaande diaconale taken uit.

Activiteiten

De financiële zorg voor mensen in knelsituatie wordt beheerd door I.S.B.N. samen met kerken in omliggende plaatsen .

De diaconie werkt mee in werkgroep Kerk en vluchteling Zutphen en omstreken. www.kerkenvluchtelingzutphen

De diaconie organiseert jaarlijks vakantieweken voor mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan. www.ikaachterhoekliemers.nl

In voor- en najaar wordt er een kledinginzameling voor Oost-Europa gehouden samen met Mevr. te Wierik in Lochem.

Samenstelling Diaconie

Voorzitter :                                 Dhr. J. Zoerink.      tel.0653143179   johanzoerink@xs4all.nl

Secretaris:                                 vacant

Vervangend penningmeester:   Dhr. J. Zoerink.

Financieel administrateur :        Dhr. G. Bannink         g.bannink@kpnmail.nl