Diaconie

De doelstelling van de diaconie is invulling geven aan de letterlijke betekenis van Diaconie: dienstbaar zijn aan de medemens.

Wij laten ons daarbij leiden door de gerechtigheid en barmhartigheid, die wij in de bijbel herhaaldelijk beschreven zien.

Wij willen oog en oor hebben voor mensen en groepen in knelsituaties en voor maatschappelijke factoren die deze veroorzaken.

De diaconie streeft naar bewustwording van de diaconale gedachte binnen en buiten de kerken, beoogt mensen te stimuleren tot diaconaal handelen.

Diaken

Binnen onze gemeente kent de diaconale raad een aantal diakenen/ambtsdragers en een groep taakdiakenen. Zij voeren samen de bestaande diaconale taken uit.

Activiteiten

De financiële zorg voor mensen in knelsituatie wordt beheerd door I.S.B.N. samen met kerken in omliggende plaatsen .

De diaconie werkt mee in werkgroep Kerk en vluchteling Zutphen en omstreken. www.kerkenvluchtelingzutphen

De diaconie organiseert jaarlijks vakantieweken voor mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen gaan. www.ikaachterhoekliemers.nl

In voor- en najaar wordt er een kledinginzameling voor Oost-Europa gehouden samen met Mevr. te Wierik in Lochem.

Samenstelling Diaconie

Voorzitter :Mevr. T. van ’t Veld .tel.0575540394

Secretaris: Mevr. E. Meijer.       Tel.0575846638

Vervangend penningmeester:   Mevr. E. Meijer.

Financieel administrateur : Dhr. J. Bosma