Ontmoetingskerk op woensdagavond open 19.00-19.30 uur

De kerk wil voor iedereen een plek van hoop en troost zijn. Daarom hebben we besloten om voorlopig door te gaan met de openstelling van de kerk op woensdagavond van 7 uur tot half 8. U hebt dan de gelegenheid om binnen te lopen, een lichtje te branden, een tijdje van rust en bezinning te beleven. Ook kunt u vragen om tijdens de dienst op de zondag daarna namens de gemeente een gebed uit te spreken voor uzelf en/of voor anderen.

Vanaf het begin van de coronacrisis hebt u elke woensdagavond een van de klokken van de Ontmoetingskerk, toepasselijk genaamd de Trooster, kunnen horen luiden. Dat is in het hele land gebeurd als teken van hoop en troost in deze moeilijke tijd. Nu kunnen we de eerste concrete tekenen van hoop op verbetering zien: de basisischolen gaan in mei open en de kinderen mogen weer buiten spelen en sporten. Daarom is door de Raad van Kerken, de initiatiefnemer van het luiden, besloten om hiermee te stoppen.

Dat wil niet zeggen dat alle leed nu geleden is: nog vele dorpsgenoten maken zich zorgen om zieken, rouwen om het verlies van geliefden, door de dood of doordat ze hen niet kunnen bezoeken, zijn bang om hun baan of bedrijf te verliezen. We missen het lijfelijk contact en voelen ons soms eenzaam, verward en verloren.

De kerk wil voor iedereen een plek van hoop en troost zijn. Daarom hebben we besloten om voorlopig door te gaan met de openstelling op woensdagavond van 7 uur tot half 8. U hebt dan de gelegenheid om binnen te lopen, een lichtje te branden, een tijdje van rust en bezinning te beleven. Ook kunt u vragen om tijdens de dienst op de zondag daarna namens de gemeente een gebed uit te spreken voor uzelf en/of voor anderen. Dat mag met name of anoniem. Op de tafel naast de lichtjes kunt u een verzoek schrijven in het voorbedenboek dat daar ligt of een briefje dat u thuis geschreven hebt daarin stoppen.

Kunt u niet komen op woensdagavond en wilt u toch om een voorbede vragen, dan kunt u gewoon een briefje in de brievenbus van de kerk stoppen. De metalen bus hangt aan de achterkant van het bijgebouw.

De kerk is er voor iedereen, ook in deze tijd.

Geplaatst op 05-05-2020