Passiemuziek in de Ontmoetingskerk

De Kerkenraden van Eefde en Gorssel /Epse hebben besloten een verkenning te gaan naar de toekomst en samenwerking. Op 7 oktober vond de start plaats met een kerkdienst in de drie dorpen en gemeentegesprekken na afloop. Bij die gelegenheid is een filmpje vertoond en vond een interview plaats met Gerben Algra (voorzitter van de stuurgroep) voor radio stedendriehoek.

19-04-2019 19:15
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 19-04-2019 19:15 Tijdsduur: 79 minuten

Met medewerking van het Kerkkoor uit Driebergen olv Wouter Harbers Palmzondag 14 april om 14.30 uur – De Marcus Passie in Eefde

Op Palmpasen (14 april) komt het Kerkkoor uit Driebergen naar de Ontmoetingskerk in Eefde om voor ons de Marcus Passie op te voeren.

Het koor heeft de Marcus Passie sinds 1978  in vele plekken in Nederland al met succes uitgevoerd en komt dus nu ook naar Eefde om ons van dit  werk te laten genieten.

De Marcus Passie gaat uit van teksten van het evangelie van Marcus en is in 1977/1978 getoonzet door Hans Boelee, die op dat moment dirigent was van het Kerkkoor Driebergen.

Het opmerkelijke van dit passiestuk is dat de tekst in het Nederlands is. Het lijdensverhaal wordt niet zoals in de klassieke passionen als recitatief gezongen, maar gelezen door een lector (Tjerie Kale). De woorden van Jezus worden gezongen door de baritonsolist. De woorden van Petrus en Judas worden door de tenor en de bas vertolkt en de woorden van de slavin in de hof door de sopraan. Het koor zingt bekende lijdensliederen en vertolkt de stem van het volk rondom de kruisiging. De begeleiding komt van het orgel, viool, hobo, cello en trompet. Bovendien zingen de bezoekers een aantal koralen met het koor mee.

Het stuk duurt ongeveer 75 minuten. In het kader van de ‘Open Kerk’ heeft de Taakgroep besloten tot een gratis toegang, maar aan het einde zal er een collecte zijn voor de bestrijding van de onkosten. Markeer het dus vast in uw agenda:

Palmzondag 14 april om 14.30 uur – De Marcus Passie in Eefde.

De Taakgroep Kerk & Samenleving

Geplaatst op 20-03-2019