Themamiddag ’discriminatie en racisme’ in Ontmoetingskerk

aug

aug
    18-08-2019 09:48
    Uitzending van Eefde, Protestantse Gemeente Eefde op 18-08-2019 09:48 Tijdsduur: 90 minuten

Eefde – Dinsdagmiddag 6 maart houdt de Protestantse Gemeente in de Ontmoetingskerk een themamiddag over discriminatie en racisme in onze samenleving. De thematiek wordt ingeleid door oudpolitieman Hink Meijer, die vanuit zijn ervaring als teamleider van de Criminele Inlichtingendienst, kan putten uit voorbeelden van uitingen en gedragingen die kwetsend en beledigend (kunnen) zijn voor andere mensen.

Discriminatie en racisme zijn vaak gebaseerd op vooroordelen, die gevormd zijn over bepaalde groepen mensen. Het betreft dan meestal meningen en oordelen, die als ‘harde waarheden’ geworteld zijn. Voorbeelden van dergelijke vooroordelen zijn: werkloze jongeren zijn lui, woonwagenbewoners crimineel en inwoners van de Randstad arrogant. Bij discriminatie worden vooroordelen in de praktijk toegepast door bepaalde bevolkingsgroepen achter te stellen. Racisme is discriminatie op grond van huidskleur, cultuur of religie. Waar racisme toe kan leiden heeft de geschiedenis ons op verschrikkelijke wijze duidelijk gemaakt.

De themamiddag begint om twee uur en is rond vier uur afgelopen.

Geplaatst op 24-02-2018